چکیده
استفاده از شالوده های مستقر بر شمع بدلیل بهبود ظرفیت باربری از اهمیت و کابرد بسیار زیادی در مهندسی عمران و ژئوتکنیک برخوردار می باشد. از طرف دیگر بدلیل توسعه شهری استفاده از گود های عمیق شهری دور از اجتناب بوده و به دلیل نزدیک بودن سازه های مجاور، اهمیت بررسی تاثیر گروه شمع بر گود های عمیق شهری بسیار زیاد می باشد. در این تحقیق به کمک مدلسازی دو بعدی عددی به بررسی اثر فونداسیون گروه شمع بر دیوار دیافراگمی مهار شده توسط مهارهای متقابل (استرات) در گودهای عمیق شهری پرداخته شده است. نتایج حاصل از مدلسازی نشان می دهد که فاصله افقی شالوده از لبه گود و همچنین طول شمع ها می تواند تاثیر بسزایی بر تغییر مکان افقی دیوار و همچنین دیاگرام لنگر وارد بر دیوار داشته باشد، به نحوی که از یک فاصله مشخص به بعد اثر شالوده بر دیوار بسیار کاهش می یابد.
کلمات کلیدی: گروه شمع، مدلسازی عددی، دیوار دیافراگمی، گود عمیق شهری، مهار متقابل، تغییر مکان افقی دیوار، دیاگرام لنگر دیوار
نویسندگان: علیرضا درویش پور (استادیار مهندسی ژئوتکنیک، دانشکده فنی و مهندسی، واحد رباط کریم، دانشگاه آزاد اسلامی، رباط کریم، تهران)، اسداله رنجبر (استادیار مهندسی ژئوتکنیک، دانشکده فنی و مهندسی، واحد تهران شرق، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران)، امیر محمد امیری (استادیار مهندسی ژئوتکنیک دانشگاه لرستان، لرستان)
محل و سال انتشار: ششمین کنفرانس ملی و پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری، (۱۳۹۸)
نحوه استناد: درویش پور، علیرضا؛ رنجبر، اسداله؛ امیری، امیر محمد؛ ۱۳۹۸؛ بررسی تغییر مکان افقی دیوار های دیافراگمی مهار شده به روش مهار متقابل تحت اثر فونداسیون های شمعی مجاور گودهای عمیق شهری، ششمین کنفرانس ملی و پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری.
© محتوای علمی این پژوهش بر عهده صاحب اثر است؛ در صورت استفاده از دستاوردهای علمی و پژوهشی مطالعه، مشخصات محققین جهت ترویج فرهنگ احترام به حقوق مالکیت فکری ذکر شود.
گروه مشاورین عمران با تکیه بر دانش فنی به ارائه ی خدمات آموزشی به صورت تخصصی در کلیه ی گرایش های مهندسی عمران، با هدف فراگیری کامل مهندسین در زمینه های مدلسازی عددی و خدمات آزمایشگاهی می پردازد.
— گروه مشاورین عمران —
۰۹۱۱۴۳۱۰۴۱۵ *** ۰۹۳۹۸۴۱۱۵۹۳